Kon o vakcinaciji: "Mora da se preseče"

Nedopustivo je i nije moralno i etički da zdravstveni radnik ne bude zaštićen i zarazi nekoga koronavirusom, poručio je član Kriznog štaba Predrag Kon.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

UŽIVO U Japanu vanredno stanje; Srbija: Rastezaće se unedogled

"Kako neko može da bude zdravstveni radnik, a da nije vakcinisan? Nije prihvatljivo. O tome treba da razmišljaju i udruženja, sindikati, a ne da pričaju o prisilnosti", rekao je Kon za televiziju K1.

Epidemiolog je dodao da se u javnosti stvorila pogrešna slika da neko nekoga primorava na obaveznu vakcinaciju, ukazujući da nije reč o tome, već o očuvanju zdravlja čitavog društva.

"Ne razumem zašto je to uznemirujuće za neke. Mora da se preseče, imamo vakcinu koja može da se daje od 12. godine, šta se više očekuje?", upitao je Kon.

On je pozvao mlade da prime vakcinu i da prestanu, kako kaže, da razmišljaju o tome da li epidemija postoji, jer i stariji od 20 godina potpuno isto mogu da obole kao i najstariji. Upitao je i zašto fakulteti i škole ne pozivaju studente i učenike da se vakcinišu.

"Nije tema kršenje nekih prava, ovde je reč o čuvanju zdravlja čitavog društva, jer tek će na jesen početi pogoršanje situacije, kada se formiraju kolektivi", istakao je epidemiolog.

Kon je podvukao da nije nemoguće da se izbegne četvrti talas, jer, kaže, još uvek se ima situacija u rukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu