SAD o nameri Erdogana: Provokativno, neprihvatljivo

Državni sekretar SAD Entoni Blinken namere turskog predsednika i lidera kiparskih Turaka nazvao "provokativnim" i "neprihvatljivim."

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

07:10

SAD o nameri Erdogana: Provokativno, neprihvatljivo
Ilustracija: Depositphotos/ stillfx

Naime, pedsednik Turske Redžep Tajia Erdogan i lider kiparskih Turaka Ersin Tatar nameravaju da otvore deo kiparskog grada Famagusta, koji kontroliše Turska.

On je ocenio da SAD rade sa partnerima koji slično razmišljaju po pitanju ove zabrinjavajuće situacije, da su u kontaktima sa zemljama iz Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da će zahtevati snažan odgovor, preneo je Rojters.

U utorak je Tatar, blizak saveznik Ankare, rekao da postoji plan da vlasti da ukinu vojni status za deo oblasti, dodavši da će oko 3,5 odsto grada imati zagarantovan civilni status.

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke je izdao saopštenje u kojem osuđuje ovaj potez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: