Nova vest
Fudbal 2

7.5.2024.

14:40

Skols i Oven traže da Retklif otpusti Ten Haga

Čini se da su i definitivno odbrojani dani Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/ Paul Greenwood/BPI/REX

Ako je proteklih dana bilo donekle i sumnje da bi Holanđanin mogao da dobije otkaz, posled debakla na Selhurst parku čini se da je tako nešto sve izvesnije.

Ni to što je ekipa ophrvana brojnim povredama ne može da bude opravdanje za sramotnu igru, pa su i legende poput Pola Skolsa i Majkla Ovena digle glas.

Komentarišući igru Junajteda u Londonu, Skols nimalo nije šteteo Ten Haga, čak je zatražio od suvlasnika Džima Retklifa da mu uruči otkaz.

"Ovo je bio poslednji ekser u kovčegu. Vdeli smo nedostatak znanja u ekipi, truda, i sve to nagostovanju dobroj ekipi kao što je Kristal Palas kom trenutno ide dobro. Mančester junajted ne bi smeo da dođe i izgubi sa 4:0. Osećao sam da bi Erik mogao da dobije još godinu dana rada i radi u klubu u kom su se stišale bure dolaskom novih vlasnika, ali nemam taj osećaj sada", kaže Skols.

On je upitan i ko bi mogao da ga zameni.

"Mislio sam o tome ko bi mogao da ga zameni. Tomas Tuhel napušta Bajern, ne vidim da to pravi problem njemu jer ih svakako ima previše, jasno je da je on ovde privremeno. Ponekad dođete do tačke kada pomislite, to je kraj. Sećam se Olea Gunara Solskjera na gostovanju Votfordu i tih 4:1, imao sam vrlo sličan osećaj, delovalo je kao da je kraj", poručio je Skols.

Junajtedu su ostali još mečevi sa Arsenalom, Njukaslom i Brajtonom u Premijer ligi, te finale FA kupa sa Mančester sitijem i Skols i Oven su se saglasili da ne vide gde bi Junajted mogao da pobedi.

Otuda predlažu da Džim Retklif momentalno smeni Ten Haga i da priliku Stivu Meklarenu da vodi ekipu do kraja sezone. On je bio nekada pomoćnik Aleksa Fergusona, radio je i u reprezentaciji Engleske, a obojica veruju da on nije kriv za muke Junajteda jer je već neko vreme njegov uticaj na klupi kako su rekli "zamrznut" od strane Ten Haga.

"Nema nikakve šanse da se u svemu vide njegovi prsti, kada je reč o timu. ON je briljantan trener, a ovaj tim nije dobro treniran", kaže Oven, dok je Skols dodao.

"Nema tu njegove ruke. Čini mi se da mu menadžer ne dozvoljava da se približi timu, jer svi misle kako smo napadački tim koji napada sve. Meklaren svoje treninge bazira na tome da obezbedi pre svega da zaustavi druge timove, da svi uglovi i razmaci između linija budu na mestu".

Dok Skols smatra da je krivica na Ten Hagu jer deluje kao da uopšte ne trenira igrače, Oven kaže i da najgore tek sledi, ako se nešto ne promeni.

"Nema jedne stvari koja funkcioniše u tom timu. Stiv Melaren je vrhunski operator i mogu da zamislim samo kako ostali treniraju ekipi, a on sve gleda sa strane. Zbrisaće ih sa terena svaki tim sa kojim još imaju da igraju, kao što je bilo sada. Mančester siti će ih tako demoralisati na Vembliju pred milionima ljudu, da će to biti velika sramota. Nešto mora da se promeni. Trebalo bi sada, jer ima nekoliko velikih mečeva odlučuju u mestu u Evropi sledeće sezone i o trofeju", zaključio je Oven. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu