Vučić o Dečanima: "Nisu bili ni 500 metara od izvorišta" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je navode iz Prištine da su Srbi odgovorni za navodno trovanje u Dečanima.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2021.

11:38

Vučić o Dečanima:
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

"Imamo analizu kretanja vozila sa novosadskim tablicama, nisu bili ni na 500 metara od izvorišta vode. Čekamo da vidimo šta će da kažu, Čekamo, slušamo", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja Zdravstvene stanice Borča u okviru Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković".

Podsećanja radi, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj tvrdi da je jedan žitelj Dečana navodno video "dvojicu sumnjivih Srba" u tom mestu pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode.

On je ukazao i na trenutnu situaciju u regionu.

"Došlo je do velikih uvreda predsednika Hrvatske i članova Predsedništva BiH, pa je uhapšen šef bezbednosti BiH. Pa ste čuli da iza toga stoji Srbija. Kada čujete sve ovo iz Sarajeva i iz Prištine... Teška i nezavidna pozicija Srbije po pitanju regionalne bezbednosti. Vidite kako se svi naoružavaju, Turci i Amerikanci su dostavili oružja Kosovu, nije to za nas pretnja, ali ukazuje na to da je neophodno da imamo visoku dozu obazrivosti i da precizno delujemo", istakao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da je imao sastanak u Generalštabu u vezi sa spremnošću naše vojske.

"Uvek ću da tražim više kao vrhovni komandant (oružanih snaga) i da zahtevam veću spremnosti", naveo je on i istakao da je vojska spremna da zaustavi potencijalnog agresora i dodao da "nismo zainteresovani za ofanzivna dejstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: