Tužilaštvo traži pritvor za predsednika opštine Palilula i njegove saradnike

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru SNS Aleksandru Jovičiću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit/london
Deposit/london

Pročitajte još:

Uhapšen predsednik opštine Palilula

Tužilaštvo je predložilo sudu i pritvor za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Oni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su od 9 sati jutros detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

Portparolka Tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da odluka o pritvoru još nije dostavljena tom tužilaštvu.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu