Sputnjik V efikasan više od 96 odsto; Od sutra proizvodnja vakcine u Srbiji

U svetu je od koronavirusa umrlo najmanje 3.681.985 osoba, a zaraženo više od 171.096.690, prenela je danas agencija Frans pres novi bilans.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

08:15

Sputnjik V efikasan više od 96 odsto; Od sutra proizvodnja vakcine u Srbiji
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Broj zvanično zaraženih ne odražava realan broj inficiranih, pošto mnoge zemlje testiraju samo pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje.

Svi građani BiH od sutra, bilo gde i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

S druge strane, u Bolonji je danas prvi takozvani "Otvoreni dan vakcinacije" bez poziva, zbog loše organizacije i hiljada ljudi koji su došli, održan u potpunom haosu, pa je morala i policija da interveniše.

Ministar za inovacije Nenad Popović objavio je danas da 4. juna počinje proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V u Srbiji.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se život u glavnom gradu postepeno vraća u normalno stanje što, dodao je, pokazuje i organizacija pojedinih sportskih i kulturnih manifestacija.

Sve o dešavanjima u vezi sa koronavirusom u Srbiji i svetu iz časa u čas pratite u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Podeli: