"Nikad gore": Rukovodstvo bolnice u Batajnici sa predstavnicima ministarstva. Zaključci dramatični VIDEO

Rukovodstvo kovid-bolnice u Batajnici nakon sastanka sa državnim sekretarima ministarstva zdravlja izjavili su da je situacija gora nego ikada.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

"Ovo je prelomni trenutak za opstajanje zdravstvenog sistema. Borimo se lavovski, ali smo i fizički i psihički iscrpljeni", rekli su oni za medije.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je danas da su kapaciteti bolnice popunjeni i da se u njoj trenutno nalazi 915 pacijenata.

"Traži se mesto više, strahujem od svakog telefonskog poziva, od molbi kolega iz očaja da se primi još jedan pacijent", rekla je Adžić Vukićević.

Prema njenim rečima, u poslednje tri nedelje je otvoreno 12 poluintenzivnih nega i peta jedinica intenzivnog lečenja.

"U jedinici intenzivne nege se trenutno nalazi 109 bolesnika i 90 odsto njih je intubirano. Sada su kliničke slike mnogo drastičnije, a za još veću brigu je to što se uglavnom radi o mladim ljudima. Najmlađa bolesnica je 1989. godište i sada se borimo za njen život"

Ona je apelovala da se svi građani odazovu masovnoj vakcinaciji "jer samo vakcina može da nas spasi iz ove užasno teške situacije".

Kako se ističe, izuzetno ozbiljna i teška situacija je u svim kovid-bolnicama, ne samo u Batajnici. Do jučerašnjeg dana 7.800 ljudi je hospitalizovano, a svakog dana broj prijema je za 150 do 180 veći u odnosu na broj otpusta.

U prethodna 24 sata 808 bolesnika širom Srbije je hospitalizovano, a 640 je otpušteno.

"Zdravstveni radnici su umorni, rade danonoćno, smatrali smo da ova bolnica nikad neće doći do maksimuma", ističe rukovodstvo kovid-bolnice u Batajnici.

"Ukoliko se maksimalno ne posvetimo vakcinaciji, neće nas biti"

Rukovodstvo apeluje na sve građane da je vackinacija jedini spas i da nas "neće biti ukoliko se sada maksimalno ne posvetimo vakcinaciji".

"Molimo vas, ljudi, vakcinišite se. Država je obezbedila da birate. Vodite računa o sebi i svojim najmilijima. I kada se vakcinišete, nosite maske i nemojte da nasedate na pozive za raznorazne skupove, jer tako ugrožavate i svoje i tuđe zdravlje", naglasili su.

Takođe, zahvaljuju se svim svojim kolegama koji su došli iz svih krajeva Srbije da im pomognu.

Od 25. decembra dato je preko dva i po miliona doza vakcina, a 1.005.909 građana je u celosti revakcinisano.

"Šaljemo svoje mobilne timove i u najdalja mesta da motivišemo ljude i da ih vakcinišemo", zaključuje rukovodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu