"Naplatite Srbiji. Ono što je posejala mora i da plati"

Zagreb -- Deo hrvatske opozicije u Saboru prilikom rasprave o izveštaju o sprovođenju plana protivminskog delovanja zatražio da se Srbiji naplati ratna šteta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE, DANIEL KASAP
Foto: EPA-EFE, DANIEL KASAP

Taj predlog vladajući poslanici nazvali su politikanstvom.

Poslanici tri opoziciona kluba zatražili su od vladajućih da posao razminiranja mina naplate Srbiji "koja je posejala seme zla", prenosi Hina.

Željko Sačić iz Kluba Hrvatskih suverenista zatražio je da se Srbija obaveže da plati reparaciju, dok je Miro Bulj iz Mosta rekao da Srbija "ono što je posejala mora i da plati" i pozvao državu da iskoristi dobre odnose s Aleksandrom Vučićem i reši to pitanje.

Bulj je, međutim, rekao da je Vučić došao u Hrvatsku da sprovodi "velikosrpsku politiku" i da ništa drugo nije ostalo "osim toga što je srbovao i propagirao velikosrpsku politiku u Hrvatskoj".

Odgovorio im je Josip Đakić, u ime Kluba poslanika HDZ-a, koji je opozicione predstavnike optužio za politikanstvo, podsetivši da su prilikom posete srpskog predsednika Hrvatskoj samo dve teme bile aktuelne, a to su nestale osobe i ratna šteta, a došlo se do toga da je Hrvatska Srbiji nametnula pet posebnih merila koja mora da poštuje u pregovorima sa EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 193 idi na stranu