Petak, 29.01.2021.

08:05

Vuhan: Počela istraga

Tim Svetske zdravstvene organizacije koji istražuje poreklo kovid-19 sastao se danas sa kineskim naučnicima. Takođe, posetili su i bolnicu u Vuhanu.

Izvor: Tanjug

Vuhan: Počela istraga
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Juče je timu istekao dvonedeljni karantin od dolaska u Kinu, pa sada mogu da krenu u istragu.

"Prvi susret licem u lice sa našim kolegama. Ispravka, maska u masku, u skladu sa epidemiološkim merama", potvrdila je današnji susret sa kineskim kolegama holandska virološkinja Marion Kopman na Tviteru.

Kopmanova je potvrdila da su se stručnjaci SZO sastali sa Lijang Vanijanom, koji je na čelu kineskog epidemiološkog tima i izrazila zadovoljstvo što je susret bio uživo posle dugih sastanaka preko ZOOM-a.

Članovi tima su kasnije otišli do bolnice u Vuhanu, gde su prema zvaničnom izveštaju Kine pre više od godinu dana lečeni prvi slučajevi kovid-19, bolesti koja je tada bila nazivana "upalom pluća nepoznatog porekla“, navodi agencija.

Tim SZO bi trebalo da provede još dve nedelje u Kini i da poseti pijacu gde je navodno izbilo žarište, a posetiće i Vuhanski institut za virusologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

17 h

Podeli: