Šef tajne službe zaražen, neizvesno glasanje o vladi

Ljubljana -- Inicijativa slovenačkog parlamenta da glasa o nepoverenju vladi dovedena je u pitanje pošto se direktor državne obaveštajne službe SOVA zarazio kovidom 19.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/  IGOR KUPLJENIK
EPA/ IGOR KUPLJENIK

On je bio u kontaktu sa poslanicima, prenose slovenački mediji.

Janez Stušek, direktor SOVA u petak je u zgradi parlamenta odgovarao na pitanja poslanika odbora za kontrolu bezbednosnih i tajnih službi.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a u subotu je testiranjem potvrđeno da je Stušek zaražen korona virusom, prenosi Hina.

Pomenuti odbor ima devet članova, a sa stručnim saradnicima i sekretarom odbora na takvim sastancima nađe se i 20-ak ljudi.

Učesnici sastanka sada čekaju testiranje, a to bi sve moglo da utiče na izglasavanje ili neizglasavanje nepoverenja vladi Janeza Janše.

Televizijska stanica POP-TV navodi da bi sednica na kojoj bi se glasalo o poverenju trebalo se da se održi u sredu.

Grupa od 42 poslanika iz pet opozicionih stranaka levice i centra u petak je podnela predlog da se vladi izglasa nepoverenje i da se mandat za sastavljanje nove vlade poveri iskusnom političaru Karlu Erjavcu.

Na tajnom glasanju bi za taj predlog trebalo da glasa najmanje 46 poslanika od 90 da bi vlad bilo izglasano nepoverenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu