Kritike sa svih strana upućene Krivokapiću - nastavak Skupštine i sutra

Podgorica -- Sednica Skupštine Crne Gore biće nastavljena i sutra, kada se očekuje i glasanje o novoj vladi.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ Boris Pejovic
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Pročitajte još:

Burno u parlamentu CG: DPS oštro odgovorio Abazoviću I vlast i opozicija protiv Krivokapića; "Da li ćemo učiti da četnici nisu radili sva ona zla u Crnoj Gori"

To je odlučeno zbog velikog interesovanja poslanika većine i opozicije u crnogorskom parlamentu, rasprava o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove vlade.

Predsedavajući parlamenta Aleksa Bečić je saopštio da je još ostalo 13 poslanika koji su se prijavili za diskusiju.

Inače, i današnja sednica parlamenta protekla je u oštrom kritikovanju ekspozea mandatara i predloga nove vlade. To su činili i poslanici koji su iz opozicionih stranaka i oni koji su iz partija na vlasti.

Najčešće izrečene zamerke opozicije su da predložena vlada nije ekspertska, da je jednopartijska i jednonacionalna, teokratska i bez vizije o budućnosti zemlje, i da Crnu Goru vraća u srednji vek.

Poslanici većine, koji će uprkos primedbama podržati predloženu vladu, Krivokapiću zameraju da je izneverio političke partije koje su ga dovele na vlast niotkuda, kao i da nova vlada nije vlada pobedničkih lista na avgustovskim parlamentarnim izborima, već proizvod dogovora Krivokapića i lidera GP URA i kandidata za potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Današnju sednicu je na samom početku obeležila oštra polemika Abazovića sa poslanicima DPS-a, koje je optužio da su tokom trodecenijske vlasti pokrali zemlju i pretnjama da će, ako on bude zadužen za bezbednosni sektor kao potpredsednik nove vlade, svi koji su činili kriminalna dela biti procesuirani i snositi sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu