Direktor SZO: Situacija u Srbiji je veoma ozbiljna

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije Marijan Ivanuša izjavio je da trenutna epidemiološka situacija u Srbiji "vrlo ozbiljna".

Izvor: Beta

Petak, 30.10.2020.

08:05

Direktor SZO: Situacija u Srbiji je veoma ozbiljna
Tanjug/Tara Radovanoviæ

On je naveo da se "beleže rekordi kada je u pitanju dnevni broj novozaraženih".

"Očekivanja su da će se epidemiološka slika pogoršavati i u narednim nedeljama, kako u Evropi tako i u Srbiji", rekao je Ivanuša za današnji Blic.

Kako je objasnio, "prema informacijama kojima raspolažemo, glavni prenos se javlja u našim kućama, u zatvorenim ili prepunim restoranima, na skupovima ili radnim mestima i na zatvorenim javnim mestima".

"Mladi ljudi više izlaze i više se druže, pa se zato širenje vezuje za mlade, iako virus može da se širi i medju starijom populacijom", rekao je Ivanuša.

On je naglasio da je "poruka za sve ista - ako hoćemo da zaustavimo širenje virusa, moramo da se pridržavamo preventivnih mera, držimo fizičku distancu, nosimo maske, vodimo računa o respiratornoj higijeni i higijeni ruku".

"Znamo da su svi umorni jer ova situacija već neko vreme traje, a neizvesno je do kada će trajati", rekao je Ivanuša, pozivajući na pridržavanje zaštitnih mera protiv korone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: