Nove optužbe Bakua

Kancelarija azerbejdžanskog državnog tužioca saopštila je da je 14 civila poginulo, a više od 40 ih je ranjeno u napadu jermenskih snaga kasetnim bombama.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

12:51

Nove optužbe Bakua
EPA-EFE/ AZIZ KARIMOV

U saopštenju se dodaje da su u napadu na na oblast Barda teško oštećena civilna infrastruktura i transportna vozila, prenosi agencija Azertak.

Precizira se da su jermenske snage napad pokrenule oko 13 sati, koristeći kasetne bombe zabranjene međunarodnim pravom.

Prethodno je Jerevan saopštio da je jedan civil poginuo, a nekoliko ih je ranjeno u azerbejdžanskom granatiranju grada Šuši u nepriznatoj republici Nagorno-Karabah, kao i da su azerbejdžanske snage u napadu koriste višestruke raketne bacače "smerč" .

Ministri spoljnih poslova saglasili su se 25. oktobra na sastanku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o prekidu vatre, koji je stupio na snagu sledećeg dana, ali su odmah počele međusobne optužbe za njegovo kršenje.

Obnovljeni sukobi dve strane oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: