Ambasador: Izrael će u narednim nedeljama priznati Kosovo

Izraelski ambasador u Tirani Noa Gal Gendler izjavio je da se očekuje da njegova država zvanično prizna nezavisnost Kosova u narednim nedeljama.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

13:20

Ambasador: Izrael će u narednim nedeljama priznati Kosovo
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovyi

To je objavila prištinska Gazeta ekspres, pozivajući se na albansku televiziju Vizion plus, međutim, nije objavio nijedan albanski medij.

"To će se dogoditi uskoro, to je moje mišljenje, ali nije određen datum", rekao je Gendler i dodao da će Izrael otvoriti ambasadu u Prištini, ali ne pre priznanja zbog procedure.

Gendler je rekao da smatra važnim obećanje Kosova da će otvoriti predstavništvo u Jerusalimu, ali i Srbije da će premestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izraelski ambasador ocenio je da će i Beograd i Priština imati koristi od sporazuma iz Bele kuće i da je jako pozitivan korak priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

"Siguran sam da će nam to pomoći da rešimo probleme koje imamo sa Arapima na Bliskom istoku", rekao je on i dodao da do otvaranja ambasade u Prištini, ambasada u Tirani može da pokriva i Prištinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: