Hrvatski doktor obratio se građanima: Prava istina je...

Direktor Klinike za onkologiju KBC-a Split Eduard Vrdoljak kaže da su u Hrvatskoj umrla 203 bolesnika s koronavirusom, a od raka 6.000 ljudi.

Izvor: Tanjug, index.hr

Sreda, 09.09.2020.

06:10

Hrvatski doktor obratio se građanima: Prava istina je...
vilevi/depositphotos/ilustracija

U isto vreme, kako je naveo, dijagnozu kovida 19 imalo je 12.285 bolesnika, a raka 12.300 pacijenata, znači gotovo isto.

"Nedavno smo analizirali broj novodijagnostifikovanih bolesnica s rakom dojke u Hrvatskoj za vreme zaključavanja i otkrili da u prve dve nedelje maja broj novoobolelih dijagnostifikovanih žena, koje su dobile iglenu biopsiju i dijagnozu raka, bio za gotovo 50 posto niži nego u prve dve nedelje 2019. godine", rekao je Vrdoljak za RTL, u emisiji Direkt.

"Prava istina je da imamo kontinuirani porast novoobolelih bolesnica s rakom dojke i da to sigurno ne znači da one nisu dobile rak nego da se nisu dijagnostifikovale. Kao posledicu ćemo imati kasnije dijagnostifikovane tumore, a samim time i moguće lošije ishode u lečenju", rekao je Vrdoljak, preneo je Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: