"Poštujemo NATO, ali..."

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je danas kadetima da stečeno znanje ne moraju da koriste u pravom ratu i tamo "gde Hrvatska nema interesa da bude".

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

19:12

EPA-EFE/ CHRISTIAN BRUNA

Milanović je kadetima uručio činove poručnika.

"To ćemo ocenjivati mi, jer tamo gde je NATO ili neko treći kaže da treba svi da budemo, to poštujemo, ali mi ćemo na kraju razmisliti da li je to dobro za nas, jer vaše živote i vaše porodice nećemo izlagati bez posebne potrebe", rekao je Milanović kadetima na svečanosti u Hrvatskoj vojnoj školi "Dr Franjo Tuđman".

Naglasio je da je jedna potreba ispred svih - zaštita Hrvatske, prenosi Hina.

Milanović je rekao i da kao vrhovni komandant, koji prema hrvatskom Ustavu odgovara za celovitost, nezavisnost i odbranu Hrvatske, taj posao doživljava "smrtno ozbiljnim" i da će ga raditi s verom i srcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: