Racija u hotelu, uhapšen mogući pripadnik Islamske države

Policija u Istanbulu uhapsila je muškarca za kojeg se sumnja da je pripadnik Islamske države i da je planirao da izvrši napad u ovom gradu.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2020.

12:07

Racija u hotelu, uhapšen mogući pripadnik Islamske države
Ilustracija: Depositphotos/ emevil

Kako je prenela turska državna novinska agencija Anadolija, osumnjičeni je uhapšen prilikom racije u hotelu u siromašnoj četvrti Istanbula, kada je policija zaplenila automatsku pušku i rezervnu municiju.

Uhapšeni muškarac nameravao je da izvrši "senzacionalan" napad na istanbulskom glavnom trgu Taksim i u okolnom području.

On je ilegalno ušao u Tursku iz Sirije, piše Asošijeted pres.

Ovo je drugi put u toku ovog meseca da je policija prijavila napade mogućih militanata Islamske države.

Pre dve nedelje, u severozapadnoj provinciji Bursa uhapšen je muškarac za kojeg se sumnja da je pripadnik ove militantne organizacije i da je planirao napad na policijsku stanicu.

Islamska država je u poslednjih pet godina izvršila niz napada u Turskoj, uključujući i napad na istanbulski noćni klub tokom novogodišnje proslave 2017. godine, kada je poginulo 39 ljudi, mahom stranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: