Lavrov: Postoji razlog zbog kojeg je nemoguće dokazati da Lukašenko nije pobednik

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže da bi bilo nemoguće dokazati da predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko zapravo nije pobednik predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2020.

15:51

Lavrov: Postoji razlog zbog kojeg je nemoguće dokazati da Lukašenko nije pobednik
Foto: EPA,EFE,SALVATORE DI NOLFI

Lavrov je to rekao imajući u vidu odsustvo međunarodnih posmatrača tokom tih izbora.

Prenoseći izveštaje ruskih novinskih agencija, Rojters navodi da je Lavrov pozvao na pokretanje istinski širokog nacionalnog dijaloga u Belorusiji, u kojoj su, posle navoda o izbornoj krađi, pre dve sedmice izbili protesti i nemiri.

Rusija veruje da je ustavna reforma u Belorusiji izvodljivo rešenje za političku krizu u kojoj se nalazi ta zemlja, rekao je Lavrov, koji je takođe istakao da Moskva smatra da se situacija u Belorusiji sada smiruje.

Lavrov je optužio pripadnike beloruske opozicije koji su napustili svoju zemlju po izbijanju protesta da žele "krvoproliće", i dodao da se opoziciona liderka Svetlana Tihanovska, koja je prebegla u Litvaniju, našla "pod pritiskom" i nedavno počela da učestalije daje izjave na engleskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: