Opet eskalira migrantska kriza na Balkanu - održan protest VIDEO

Protest zbog eskalacije migrantske krize održan je sinoć u naselju Polje u Velikoj Kladuši, a meštani su upozorili da će se migranti trajno naseliti u Krajini.

Izvor: Tanjug, klix.ba

Nedelja, 16.08.2020.

08:32

Opet eskalira migrantska kriza na Balkanu - održan protest VIDEO
Ilustracija: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je odobrilo skup, ali uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mera.

Okupljeni su se tokom protesta pridržavali epidemioloških mera, uz napomenu da je migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu prevršila svaku meru, prenosi bosansko-hercegovačkli portal Klix.

I na svetskom nivou problemi

Više od 650 migranata prešlo je Lamanš ovog meseca u malim čamcima ohrabreni povoljnim vremenom.

Broj dolazaka dostigao je vrhunac 6. avgusta kada je rekordnih 235 migranata stiglo do Engleske.

Savet okruga Kent, koji nadzire oblast oko Dovera naveo je da ga deli samo nekoliko dana od situacije u kojoj više neće moći da zbrine decu azilante koja stižu na lokalne obale.

Britanski pokušaji da izvrši pritisak na Francusku da preduzme strože mere radi sprečavanja migranata od kretanja na taj opasan put preko Lamanša, naišao je na bes nekih francuskih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: