Inspekcija pozatvarala kafiće u Ivanjici: Žarište i slavlja

Republička sanitarna inspekcija, nakon utvrđenih nepravilnosti, propisala sankcije svima koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera u Ivanjici.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Republička sanitarna inspekcija kontrolisala je ugostiteljske i trgovinske objekte u opštini Ivanjica i nakon utvrđenih nepravilnosti uvela sankcije svima koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

„Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa koronavirusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste“, izjavio je za Rinu komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici Zoran Lazović.

Inspekcija će nastaviti da vrši stroge kontrole sve dok se epidemiološka situacija u ovoj opštini ne stabilizuje.

Iako je Ivanjica do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta koronavirusa u Moravičkom okrugu, nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije.

„Dobili smo informaciju da je u selu Pridvorica organizovana proslava rođendana, odsad ćemo više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena“, naglasio je Lazović.

strana 1 od 232 idi na stranu