"Može se staviti cvet gde su bila stradanja, ali ovo je nešto drugačije..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lično ne može da podrži prisustvo političkih predstavnika srpskog naroda na proslavi "Oluje" u Kninu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

11:57

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Ipak, dodao je da će se truditi da ih razume ako takvu odluku donesu.

"To za nas nije traumatično iskustvo, već težak zločin etničkog čišćenja", rekao je Vučić i dodao da se Srbija zalaže za bolje odnose sa Hrvatskom, ali da oni ne smeju da budu ponižavanje Srba i srpskog naroda.

"Ne znam kakvu odluku će doneti, ali naše je da kažemo da ne možemo taj gest da podržimo", rekao je Vučić povodom poziva srpskim predstavnicima od strane hrvatskih zvaničnika.

"Trudiću se da ih razumem i nastavićemo da radimo sa njima i na pomirenju sa Hrvatima i Hrvatskom, ali to može samo uz postovanje svih zrtava", poručio je.

Vučić je napomenuo da smo i Crnogorcima i drugima zamerali što su to ranije činili, ali je istakao i da ako Srbi i donesu takvu odluku da učestvuju neće ih nazivati izdajnicima.

Kaže da je razgovarao i sa Miloradom Pupovcem, i podseća da su Srbi iz okruženja postigli dogovor da nikad ne idu jedni protiv drugih.

"Možemo da se razlikujemo, ali da budemo zajedno i budemo jedinstveni i čuvamo zajedništvo našeg naroda, ma gde živi", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da se može staviti cvet gde su bila stradanja i Hrvata ili srpskih civila u Oluji, ali da je ovo nešto drugačije i da bi dalo bi neku vrstu legaliteta takvom etničkom čišćenju.

Dodao je da oni ipak žive tamo i da će imati podršku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: