I Osmani zahteva od Epla tzv. Kosovo na mapi, igra na kartu Dua Lipe

Predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani pridružila se internet kampanji u kojoj se od kompanije "Epl" (Apple) traži da u „Apple Maps“ unese ime Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2020.

19:23

I Osmani zahteva od Epla tzv. Kosovo na mapi, igra na kartu Dua Lipe
Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

I jasno definiše, kako kaže, granice sa Srbijom.

Ona je u postu na Tviter nalogu napisala da su do sada mnoge aplikacije ove kompanije razvijene na Kosovu i da je to jasan pokazatelj da je Kosovo deo Eplovog sveta, prenosi Kosovo Onlajn.

"Mnoge vaše aplikacije u ''App Store'' su razvijene na Kosovu, a još mnoge će se razviti nakon što svoje učinite dostupnim i ovde. Epl, Kosovo je očigledno deo vašeg sveta, pobrinite se da to vidimo i na vašoj mapi", poručila je Osmani.

Dodala je da je Epl 21. aprila izdao zvanično saopštenje u kome obaveštava da će mnoge njihove usluge sada biti dostupne u još 20 zemalja, uključujući Kosovo.

„U martu ste stavili Dua Lipu, super zvezdu sa Kosova, na naslovnicu A liste pop muzike u Apple Music“, podsetila je Osmani.

“Apple Maps” stavio je nedavno Kosovo na mapu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: