"Neke 'Treće sile' su zainteresovane za destabilizaciju situacije u Rusiji"

Premijer Jermenije Nikola Pašinjan izjavio je da su incidenti koji su se poslednjih dana odigrali u Rusiji, uperen je na destabilizaciju situacije u toj zemlji.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2020.

18:13

EPA-EFE/ TATYANA ZENKOVICH / POOL

U Incidentima su učestvovali doseljenici iz Jermenije i Azerbejdžana.

Kako je rekao, za destabilizaciju Ruske Federacije su zainteresovane neke "treće sile", prenosi Sputnjik.

Istovremeno, Pašinjan je izrazio uverenje da Rusija ima na raspolaganju dovoljno sredstava i mogućnosti da ne dozvoli dalju eskalaciju situacije.

"Naši sunarodnici ne bi trebalo da padnu na te provokacije, oni moraju da shvate da je destabilizacija situacije u Rusiji u interesu nekim trećim silama, koji su ujedno i ekspanzionističke i antijermenski nastrojene, to ne smemo dozvoliti", istakao je.

Podsetimo, naoružani doseljenici iz Jermenije organizovali su napad u moskovskom restoranu "1001 noć" koji pripada državljaninu Azerbejdžana, a u toku iste noći, Azerbejdžanci su zaustavljali automobile sa jermenskim tablicama i tukli vlasnike.

Povodom toga oglasila se i ambasada Jermenije u Moskvi saopštivši da azerbejdžanska strana na ovaj način „pokušava da prebaci napetu situaciju sa jermensko-azerbejdžanske granice na teritoriju Rusije i stvori sukob između zajednice dva naroda“.

Jermenska ambasada je saopštila da su postupci azerbejdžanske strane "namerni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: