Reagovao i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčki osudio je nasilje koje se sinoć dogodilo ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Nikola Anđić
Tanjug, Nikola Anđić

On je ujedno upozorio da borba protiv pandemije ne sme biti korišćena kao političko oružje.

"Snažno osuđujem svako nasilje koje se noćas dogodilo ispred srpskog Parlamenta. Nasilje protiv mirnih protestanata i brutalne taktike ne mogu biti odgovor na pravo ljudi da se okupljaju. Pravo na mirno iskazivanje svog stava se mora poštovati. Istovremeno, neprihvatljivi su napadi na policiju i uništavanje imovine kao izraz javne frustacije", rekao je Bilčik za Tanjug.

Vadimir Bilčik naglašava da je posebno zabrinut i zbog izveštaja o porastu broja inficiranih virusom COVID19 u Srbiji.

On upozorava da je pandemija "daleko od kraja u Evropi" i da svi u narednim nedeljama i mesecima moraju pokazati odgovoran oprez.

Bilčik je pozvao građane da poštuju savete kompetentnih vlasti i ukazao na važnost dostupnosti svih informacija građanima o stanju COVID19 širom Srbije

"Mi Evropljani moramo biti ujedinjeni u borbi protiv širenja virusa. EU je od početka pandemije pokazala svoju nedvosmislenu solidarnost sa Srbijom i spremni smo da nastavimo zaedničku borbu protiv virusa sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu", zaključio je Bilčik u izjavi za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu