Građani počeli da se razilaze, saobraćaj kod Skupštine ponovo u funkciji VIDEO/FOTO

Nakon poziva predsednika Vučića građani koji su se okupili ispred Skupštine Srbije počeli su da se razilaze, a saobraćaj ponovo funkcioniše.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr

Pročitajte još:


Božićeva posle molbi prekinula štrajk; Martinović: Nastavljam da se borim štrajkom VIDEO

Tokom popodneva okupio se veliki broj građana kao podrška poslanicima koji štrajkuju glađu. Među okupljenima su pristalice i vlasti i opozicije.

Okupljene od ulaza u Skupštinu delila je zaštitna ograda, a i dalje je prisutan veliki broj pripadnika žandarmerije.

Jedna grupa koji su se okupili davala je podršku parolama protiv članova opozicije, dok su drugi uzvikivali parole protiv vlasti. Žandarmerija je razdvojila pripadnike suprotnih grupa kako ne bi došlo do sukoba.

Predsednik Srbije je u svom obraćanju pozvao poslanike da prekinu štrajk glađu, a ljude zamolio da ne prave masovna okupljanja.

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr

Martinović je pozvao koleginicu da posluša predsednika i prekine štrajk, ali rekao da će on ostati pri odluci da štrajkuje.

Nakon obraćanja kolege Martinovića, poslanica Sandra Božić objavila je da prekida štrajk.

Među prisutnima je bio i Dragan Đilas, koji podržava štrajk Boška Obradovića, koji je prišao da razgovara sa njim.

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ nr

Od nedelje su ispred Skupštine poslanici koji štrajkuju glađu, iz SNS-a Aleksandar Maritnović i Sandra Božić, kao i lider Dveri Boško Obradović.

Pored Martinovića i Sandre Božić, ispred parlemanta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečić, Blagomir Orlić, Vladimir Ðukanović, Aleksandar Marković, ali i socijalista Ðorđe Milićević.

Na stepeništu, preko puta naprednjaka, i dalje je Boško Obradović, danas po podne u društvu stranačke koleginice Marije Janjušević.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je prvi objavio štrajk glađu, danas je objavio da prekida štrajk jer je, kako je rekao, "medijski ugušen".

strana 1 od 84 idi na stranu