Rusija, Iran i Turska uskoro organizuju pregovore o Siriji

Rusija, Iran i Turska planiraju da uskoro organizuju pregovore o Siriji u Astana formatu, najavio je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2020.

16:13

Rusija, Iran i Turska uskoro organizuju pregovore o Siriji
Ilustracija: Depositphotos/ eltoro69

Ovo je rečeno tokom razgovora sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom.

"Pominjući telefonski poziv koji je ranije imao sa specijalnim predstavnikom UN za Siriju Geirom Pedersenom, Zarif je rekao (sirijskom) predsedniku da će razgovori između Irana, Turske i Rusije - garanata Astanskog procesa - biti organizovani uskoro", saopštilo je danas iransko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je TAS.

Prema navodima pres-službe, iranski diplomata je razgovarao i o sirijskom ustavnom odboru i političkom procesu, kao i o stanju u pokrajini Idlib.

Predsednik Sirije pomenuo je ubistvo (komandanta Revolucionarne garde) Kasima Sulejmanija i naglasio nezamenljivu ulogu pokojnog generala u borbi protiv terorizma u Siriji.

On je, takođe, pohvalio iransku saradnju sa sirijskim narodom u borbi protiv ekstremista, navedeno je saopštenju Ministarstva spoljnih poslova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: