Vozač "kamiona smrti" priznao krivicu

Vozač optužen za smrt 39 vijetnamskih migranata, čija su tela prošle jeseni nađena u kamionu-hladnjači u Engleskoj, priznao je u sredu krivicu.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2020.

18:11

Vozač
Leon Neal/ Staff/ Getty images

Moris Robinson, 25-godišnji vozač iz Severne Irske, priznao je krivicu na krivičnom sudu u Londonu u izjavi putem video-veze, zajedno sa četvoricom saoptuženih.

Tela 39 ljudi nađena su 23. oktobra u gradu Grejs, istočno od Londona.

Policija, koja je istraživala slučaj, otkrila je da su sve žrtve iz Vijetnama i imale su od 15 godina do 44 godine.

Veruje se da su oni, 31 muškarac i osam žena, platili krijumčarima za ilegalno prebacivanje u Englesku.

Policija je saopštila da su migranti tokom višečasovnog transporta umrli od nedostatka kiseonika i pregrevanja u krcatom zatvorenom tovarnom prostoru kamiona.

Drugi optuženi Džordž Nika (43), negirao je svih 39 tačaka za ubistvo.

Rumunski državljanin Alekandru Ovidiju Hanga (27) negirao je optužbu za pomoć u ilegalnoj migraciji, kao i Kristofer Kenedi, iz Severne Irske, koji je ranije negirao da je pomagao u krijumčarenju ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: