Trojica eparhijskih sveštenika zaražena koronavirusom

Tri sveštenika moskovske eparhije obolela su od novog koronavirusa, saopštila je radna grupa za odgovor na Covid-19 moskovske Patrijaršije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

07:17

Trojica eparhijskih sveštenika zaražena koronavirusom
Depositphotos/Eillen_1981

"Pozivamo sve koji su bili u kontaktu sa sveštenicima da povedu računa o svom zdravlju i samoizoluju se", navodi se u saopštenju radne grupe.

Kako se navodi, još dva sveštenika imaju simptome bolesti, ali njihovi rezultati još nisu gotovi.

Tokom nedavne službe u katedrali Hrista Spasitelja patrijarh Moskve i cele Rusije Kiril pozvao je sve vernike da se uzdrže od posete crkvama i da ostanu kod kuća zbog širenja koronavirusa.

Kako je rekao, to će važiti dok im ne bude dao poseban blagoslov, a sveštenike koji ne poštuju te preventivne mere, nazvao je "ne baš mudrim osobama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: