"Sirija neće uticati na našu kupovinu ruskih S-400"

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je dans da razlike u vezi sa Sirijom ne bi trebalo da utiču na odnose Ankare sa Moskvom.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2020.

16:44

Ilustracija: Depositphotos/ efks

Kao i da neće narušiti ugovor o kupovini ruske raketne odbrane S-400, javile su ruske novinske agencije.

„"Ne možemo da menjamo pozicije zasnovane na principima ili našu politiku zbog pojedinačnih neslaganja sa jednom ili drugom državom. Ne smemo dozvoliti da problemi u Siriji naruše našu saradnju i odnose“", citirala ga je novinska agencija TASS nakon sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Ovogodišnja Minhenska bezbednosna konferencija posvećena je temi "gubljenja značaja zapada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: