"Ne idemo u rat, ali se ne bojimo sukoba"

Vrhovni iranski komandant izjavio je u četvrtak da Iran ne ide ka ratu, ali da se ne boji bilo kakvog sukoba, prenela je agencija Tasnim.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.01.2020.

11:04

Ilustracija: Depositphotos/ Furian

Ova izjava je usledila posle optužbe SAD i njenog predsednika Donalda Trampa da Teheran stoji iza antiameričkih protesta u Iraku i napada na ambasadu SAD u Bagdadu.

"Mi ne vodimo zemlju u rat, ali se ne bojimo nijednog rata i kažemo Americi da korektno razgovara sa iranskom nacijom. Imamo moć da ih razbijemo više puta i nismo zabrinuti", izjavio je komandant Revolucionarne garde general Hosein Salami.

Tramp je u utorak optužio Iran za organizovanje demonstracija ispred američke ambasade u Bagdadu rekavši da će Teheran biti odgovoran za sve što se bude dogodilo.

Iran je odbacio te optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: