Izdat nalog za hapšenje Moralesa FOTO

Bolivijski tužilac u sredu je izdao nalog za hapšenje bivšeg predsednika te države Eva Moralesa, optužujući ga za pozivanje na nasilje i terorizam.

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2019.

20:21

Izdat nalog za hapšenje Moralesa FOTO
EPA-EFE/ Martin Alipaz/ arhiva

Fotografiju tog naloga je objavio na svom nalogu na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Arturo Muriljo, objavila je agencija Tas.

Zvaničnici su objasnili da je Morales naredio svojim pristalicama da blokiraju gradove u nameri da silom oteraju privremenu predsednicu zemlje Žanin Anjes, koja je preuzela vlast nakon što je Evo Morales podneo ostavku.

Morales, koji je 10. novembra bio primoran na ostavku posle uličnih protesta i pritiska vojske i policije, otišao je 12. novembra u Meksiko. Bivši bolivijski predsednik je prošle nedelje stigao u Argentinu, u svojstvu podnosioca zahteva za azil, a argentinske vlasti su saopštile da će on dobiti status izbeglice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: