Podignuta optužnica za ratne zločine protiv pripadnika vojske RS

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Sabahudina Kajdića iz Prijedora, zbog zločina nad bošnjačkim civilima 1992. godine na području tog grada.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2019.

13:02

Podignuta optužnica za ratne zločine protiv pripadnika vojske RS
Ilustracija: Depositphotos/ pajche

Kajdić je optužen da je tokom širokog i sistematičnog napada Vojske RS i policije na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Prijedora, kao pripadnik Prijedorske motorizovane brigade Vojske RS, počinio delo progona civilnog stanovništva.

Optužen je da je, zajedno s drugim pripadnicima Vojske RS, u julu 1992. godine, u mestu Gornja Puharska, učestvovao u prisilnom odvođenju dvojice civila bošnjačke nacionalnosti, kojima se od tada gubi svaki trag.

Optužen je i da je učestovao u odvođenju i ubistvu dvojice civila na lokalitetu Jordan njive. Kajdić se tereti i za mučenje i zastrašivanje većeg broja civila bošnjačke nacionalnosti.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: