Danas pokazna vežba srpske i kineske policije

Danas zajednička pokazna vežba pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Kine.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2019.

07:15

Danas pokazna vežba srpske i kineske policije

Vežbi prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, direktor BIA Bratislav Gašić.

Reč je o pokazno taktičkoj vežbi upravljanja kriznom situacijom nastaloj kao rezultat terorističkog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka.

U vežbi, u kojoj će biti prikazano savladavanje i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca, učestvuje 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikoptera.

Svoje veštine i sposobnosti prikazuju pripadnici specijalnih jedinica policije iz kineske provincije Henan i pripadnici srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: