Deca i žena ubijenog teroriste sa Kosova i dalje u Siriji

Dvoje dece ubijenog vođe Albanaca u terorističkoj organizaciji Islamska država Lavdrima Muhadžerija, nalaze se i dalje u Siriji gde su i rođeni.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2019.

22:30

Deca i žena ubijenog teroriste sa Kosova i dalje u Siriji
Ilustracija: Depositphotos/YAYImages

Informaciju navodi UNMIK u oktobarskom Biltenu o terorizmu.

Novinarka Fatjone Mejdini ispričala je u emisiji "Mišljenje" kako se jedna žEna iz Tirane udala za Muhadžerija, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je sa suprugom i dvoje dece 2014. otišla u Siriju na ratište gde je on posle godinu dana ubijen.

"Pošto su tamo išli kao porodica onda su podlegli pravilu da se udovice udaju i tako je ona udata za Lavdrima Muhadžerija i iz ovog braka rodilo se dvoje dece i trenutno se žena iz Tirane zajedno sa dvoje Muhadžerijeve i dvoje dece koje dovela iz Tirane nalaze u Al-Holu”, ispričala je novinarka.

Od 359 osoba koje su se sa Kosova pridružile Islamskoj državi, u ratom zahvaćenim područjima stradalo je ukupno 79 ljudi, njih 76 je poginulo, a tri osobe su umrle prirodnom smrću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: