Vulin: Jačanje Vojske Srbije dobra vest za čitav Balkan

Beograd -- Svako jačanje Vojske Srbije je uvek dobra vest za čitav Balkan, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Tanjug/ Predsedništvo Srbije
Ilustracija: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Ministar Vulin je prisustvovao danas taktičkoj vežbi "Jesen 2019", koju u rejonu Deliblatske peščare izvode pripadnici Petog bataljona Vojne policije.

On je istakao da ne prođe ni jedan dan u godini a da Vojska Srbije negde ne obučava svoje pripadnike, da se ne priprema i da ne poboljšava svoju borbenu gotovost.

"I svako jačanje Vojske Srbije je uvek dobra vest za čitav Balkan, jer što je Vojska Srbije snažnija, što je država snažnija, što su Srbi gde god da žive sigurniji, mirniji i zaštićeniji, to će Balkan i mir na Balkanu biti duži i trajniji. Vojska Srbije je čuvar mira, garancija mira i garancija da će Srbija napredovati, rasti, da će se razvijati da će biti stabilna, sigurna, pa i da će naš ekonomski razvoj napredovati", naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, svakog dana Vojska Srbija oprema svoje pripadnike.

"Svaki dan pripadnici Vojske Srbije se pripremaju da su u stanju da izvrše svako naređenje vrhovnog komandanta, da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i da sačuvaju mir, stabilnost i bezbednost naše zemlje, ali i Srba, gde god da oni žive", zaključio je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

"Na današnjem prikazu mogli ste da vidite realizaciju zadataka na kontrolnom punktu u kombinaciji sa zasedom i ostalim elementima obezbeđenja određenih rejona i pravaca, a to su osmatračnice, zasede, objavnice i drugi elementi. Prikazano je šta radi kontrolni punkt u slučaju kada se lice sa vozilom ne zaustavi, rad službenih pasa prilikom napada na diverzanta, kao i napad na lice iz vojno-policijske zasede, gde se moglo videti kako se bez upotrebe hladnog oružja i samo fizičkim onesposobljavanjem hvata diverzant. Na kraju je prikazano i kako se vrši uviđaj na licu mesta događaja koji rade kriminalistički tehničari i referenti za suzbijanje kriminaliteta - rekao je komandant Petog bataljona Vojne policije potpukovnik Vladimir Petrić.

Uz pripadnike Petog bataljona, učestvovali su i pripadnici 72. izviđačko-diverzantskog bataljona Specijalne brigade.

Taktička vežba "Jesen 2019" izvodi se od 3. do 7. novembra, a današnjem prikazu prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i načelnik Uprave Vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu