Ko vozi pijan - po kazni radi u mrtvačnici

Kišinjev -- Rad u mrtvačnici i u bolnicama ubuduće će biti kazna za vozače koje policija uhvati pijane za volanom u Moldaviji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ anyaberkut
Ilustracija: Depositphotos/ anyaberkut

Ta zemlja je uvela novi program suzbijanja opšteg alkoholizma i vožnje u pijanom stanju, a vozači koje policija uhvati pijane za volanom moraće da uđu u poseban program kako ne bi ostali bez vozačke dozvole.

Program traje tri meseca, a sastoji se od 12 sastanaka tokom kojih osobe koje naprave saobraćajni prekršaj pomažu u bolničkim ustanovama pri lečenju pacijenata povređenih u saobraćajnim nesrećama, a predviđen je i rad u mrtvačnicama, prenosi Index.hr.

Prvi od tih programa počeo je nedavno u mrtvačnici u glavnom gradu Kišinjevu, gde je učestvovalo šest muškaraca osuđenih za vožnju pod uticajem alkohola, a oni su pomagali mrtvozorniku pri ispitanju leševa i učestvovali pri obdukcijama tako što su uklanjali unutrašnje organe.

"Ovo iskustvo podstaklo me je da više nikad ne sednem pijan za volan, ovo je bila dobra lekcija. Mislim da će mi smrad raspadajućeg ljudskog mesa zauvek ostati u nosnicama", rekao je jedan od polaznika programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 563 idi na stranu