Zvaničnici SAD i Izraela o opasnosti od Irana

Iran je počeo da razmešta rakete u Jemenu kako bi pogodio Izrael, kaže Netanjahu u razgovoru s ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2019.

16:49

Zvaničnici SAD i Izraela o opasnosti od Irana
RONEN ZVULUN / POOL

"Iran već teži da se snabde preciznim oružjem da pogodi svaku metu na Bliskom istoku, oni ga proizvode u Iranu i žele da ga razmeste u Iraku i Siriji i pretvore raketni arsenal od 130.000 u Libanu u precizno oružje. Oni tome teže i već su počeli da ga razmeštaju u Jemenu kako bi takođe napali Izrael odatle", rekao je Netanjahu, preneli su izraelski mediji.

Mnučin je Netanjahuu obećao pojačavanje ekonomskih sankcija protiv Irana, ocenivši da "kampanja maksimalnog pritiska" Vlade SAD zaustavlja iransku agresiju.

Mnučin je rekao da američke sankcije imaju za cilj da primoraju Iran da zaustavi "štetne aktivnosti i izvoz terorizma, i nastojanja da dostigne nuklearnu sposobnost".

Mnučin predvodi delegaciju SAD u poseti Bliskom istoku i Indiji radi razmatranja ekonomskih odnosa i protivterorističkih inicijativa.

S njim je savetnik i zet predsednika SAD Džared Kušner, koji će se sastati s Netanjahuom, ali i s njegovim glavnim rivalom, liderom saveza partija centra Plavo i belo Benijem Gancom, mandatarom za sastav nove izraelske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: