Pokušaj krijumčarenja na Kelebiji: Rasni golubovi među paprikama

Carinici su u petak sprečili krijumčarenje 21 rasnog goluba "Budimpeštanskog visokoletača" preko graničnog prelaza Kelebija.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

16:42

Pokušaj krijumčarenja na Kelebiji: Rasni golubovi među paprikama
Foto: Uprava carine

Vlasnik teretnog kombija švedskih registarskih oznaka pokušao je golubove da sakrije među paprikama i prenese preko granice. Vozač je vlasnik švedskog i srpskog pasoša, Albanac iz Gnjilana star 47 godina.

Kako je saopštila Uprava carina prilikom susreta sa carinicima on je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa da prijavi, a pošto je izdvojen za detaljan pregled, carinici su u tovarnom delu kombija zatekli nekoliko vreća deterdženta za pranje veša i nekoliko identičnih kartonskih kutija napunjenih paprikama.

Tokom pregleda ispostavilo se da su dve kutije umesto paprikama napunjene živim golubovima a daljom kontrolom je utvrdjeno da je reč o 21 primerku golubova poznatih kao „Budimpeštanski visokoletač", medju kojima su četiri ptice imale karakteristično prstenje kojim golubari obeležavaju svoje golubove.

Kao i u mnogim prethodnim slučajevima, ptice su zbog neuslovnih okolnosti transporta bile uplašene i dehidrirane, pa su do okončanja postupka pokrenutog protiv vozača kombija zbrinute u zoološkom vrtu na Paliću, saopšteno je iz Uprave carina.

Na graničnom prelazu Horgoš pre nekoliko dana desio sličan slučaj, kada su carinici osujetili pokušaj krijumčarenja 36 pevajućih papagaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: