Tramp: Sastanak sa Rohanijem nije u planu; Tu je i doza neizvesnosti

Tramp izjavio da u ovom trenutku nije planiran sastanak sa iranskim predsednikom, ali je uneo neizvesnot da bi do susreta u Njujorku možda moglo da dođe.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

09:20

Tramp: Sastanak sa Rohanijem nije u planu; Tu je i doza neizvesnosti
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

"U ovoj fazi nemamo ništa planirano", rekao je američki predsednik novinarima i dodao "nikada ništa ne isključuje".

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je sinoć više od sat i po sa Hasanom Rohanijem.Jelisejska palata je sa kratko saopštila da je francuski predsednik izložio iranskom predsedniku kako Francuka vidi napad na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Francuska, Nemačka i Velika Britanija sinoć su saopštile da je Iran odgovoran za te napade i apelovale na Teheran da se uzdrži od novih provokacija.

Rohani je juče novinarima rekao da njegova delegija ide u Njujork uprkos nevoljnosti američke administracije da im izda vize.

Tenzije između Teherana i Vašingtona astu od maja 2018. kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji u okviru održavanja maksimalnog pritiska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: