Da li je moguć dogovor vlasti i opozicije oko izbornih uslova? VIDEO

Iako su na sastanku vlasti i opozicije vrata za javnost bila zatvorena, možda se baš kroz ta vrata provukla nada da je dijalog među političkim oponentima moguć.

Izvor: B92, Beta, prva
Podeli

Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je da bi bilo bolje ukoliko bi se većina učesnika sastanaka vlasti i opozicije saglasila da se ti sastanci održavaju bez prisustva medija.

"Političari su mnogo konstruktivniji kada nema kamera, ali bi mediji mogli da budu prisutni tokom uvodne reči", kazao je Klačar na televiziji Prva.

On je kazao da je ideja bila da sastanci budu zatvoreni za javnost, a ne tajni, ali je reakcija javnosti bila isuviše snažna, te su zato lideri opozicije morali da zatraže da sastanci budu javni.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević oglasio se povodom izjave predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da neće prisustvovati najavljenim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Antonijević je izjavio da postoji mogućnost da se otvori uvodni deo budućih sastanaka vlasti i opozicije u Srbiji, i da posle sastanka učesnici daju izjave medijima, ali će se o tome konsultovati sa ostalim organizatorima sastanaka.

Opširnije u video-prilogu:

Politika

strana 1 od 115 idi na stranu