Iran o upozorenju SAD na napad nakon rušenja drona

Visoki komandant iranske elitne Revolucionarne garde Golamreza Džalali izjavio je da su SAD uputile upozorenje na ograničeni napad na Iran.

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2019.

11:19

Iran o upozorenju SAD na napad nakon rušenja drona
EPA-EFe/Bedin Taherkenareh

SAD su uputile upozorenje na ograničeni napad na Iran nakon što su vlasti u Teheranu naredile obaranje američke bespilotne letelice u Persijskom zalivu, rekao je visoki komandant iranske elitne Revolucionarne garde i šef civilne odbrane te zemlje Golamreza Džalali

To je objavila iranska agencija Fars, a prenosi Rojters.

"Nakon rušenja drona koji je izvršio upad, SAD su nam putem diplomatskih posrednika poručile da žele da izvedu ograničenu operaciju. Ali, odgovor Irana bio je da svaku operaciju smatramo početkom rata", kazao je Džalali.

Rojters podseća da su iranski zvaničnici 21. juna, dan nakon obaranja drona, izjavili toj agenciji da je Teheran primio poruku od predsednika SAD Donalda Trampa, putem Omana kao posrednika, o tome da sledi američki napad, od kojeg je prema informacijama "Njujork tajmsa" Bela kuća odustala kada su avioni već bili u vazduhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: