Šef Tvitera u Beloj kući, oči u oči sa Trampom

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da se sastao sa suosnivačem i izvršnim direktorom kompanije "Tviter" Džekom Dorsijem.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

07:41

Šef Tvitera u Beloj kući, oči u oči sa Trampom
EPA/EFE Sascha Steinbach

"Sjajan sastanak ovog popodneva u Beloj Kući sa Džekom iz Tvitera. Razgovarali smo o puno tema o njihovoj platformi i o svetu društvenih mreža uopšte. Radujem se nastavku otvorenog dijaloga", poručio je američki predsednik na Tviteru.

Tramp je juče pozvao na formiranje više i pravednijih društvenih medijskih kompanija kao odgovor na diskriminaciju, koju, kako je rekao, kao republikanac oseća iz kompanije Tviter.

On je, takođe, pozdravio učešće američkih poslanika, koji su pozvali izvršne vlasti iz nekoliko tehnoloških kompanija da svedoče u vezi sa raznim skandalima. "Ne čudi što Kongres želi da učestvuje - i treba", napisao je on na Tviteru.

Tramp ima jedan od najpraćenijih naloga na Tviteru, sa gotovo 60 miliona pratilaca, ali je on više puta kritikovao tu kompaniju i njene konkurente u društvenim medijima za ono što je nazvao pristrasnost protiv konzervativaca.

On je optužio Tviter i druge tehnološke kompanije da ograničavaju vidljivost istaknutih republikanaca u SAD, ali nije dostavio dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju. Kompanija Tviter je saopštila da je posvećena slobodi izražavanja i redukovanja slučajne pristrasnosti u njenim algoritmima.

Dorsi je rekao da nema statistički značajne razlike izmedju učestalosti gledanja tvitova demokrata i republikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: