Vučić: Kadija te tuži, kadija ti sudi VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za TV Prvu da bi voleo da Srbija više lobira u svetu za rešenje pitanja Kosova. Do sada, kaže, to nije rađeno.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.04.2019.

14:12

Vučić: Kadija te tuži, kadija ti sudi VIDEO
Screenshot/TV Prva

Vučić je, inače, danas u Beogradu razgovarao s predstavnicima nemačkog Bundestaga Peterom Bajerom i Kristijanom Šmitom. Osim o bilateralnim odnosima i o ekonomskoj saradnji, razgovarali su i o problemima u dijalogu s Prištinom.

Vučić je za TV Prvu izjavio, nakon tog sastanka, da je uvek spreman da sasluša predloge pametnih ljudi, ali da u ovom trenutku ne vidi rešenje za nastavak dijaloga s Prištinom.

Upitan da prokomentariše odluku Euleksa da procese prepusti kosovskom pravosuđu, Vučić je kratko odgovorio: "Tu nema šta da se doda. Kadija te tuži, kadija ti sudi. To je sve što smo mogli da očekujemo i ništa više", rekao je on.

Ranije danas objavljeno je da je Vlada Srbije angažovala kancelariju za lobiranje oko rešavanja kosovskog pitanja, ali je to demantovano, a Vučić o tome kaže da nema nikakvog ugovora o lobiranju. "Razgovarao sam o tome s Vladom Srbije, pitanje je bilo hoćemo li pokretati arbitražni postupak zbog taksi, ali to su bili samo razgovori, nema dogovora", kazao je on.

Upitan da li bi voleo da Srbija poput Kosova ulaže toliko novca za lobiranje u vezi s pitanjima koja su od suštinskog značaja, Vučić kaže da bi voleo da Srbija ulaže više novca kada je reč o lobiranju u svetu.

"Valjda ćemo jednom postati zemlja koja će prihvatati da jednom moramo da uradimo neke stvari putem lobiranja. To je u Vašingtonu, a sad već i u Berlinu preko potrebno", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: