"Oslobađanje Zajića - još jedna pobeda pravde"

Priština -- Oslobađanje Milorada Zajića, Srbina povratnika na KiM, od optužbi za ratni zločin, predstavlja još jednu pobedu pravde, istakao je Dalibor Jevtić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Ovo je rezultat velikih napora i upornosti kako u okviru pravnih tako i raznih diplomatskih i drugih aktivnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Kancelarije za KiM Vlade Srbije i direktora Marka Đurića, Srpske liste i političkih predstavnika Srba na Kosovu", rekao je potpredsednik vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Milorada Zajića iz Kline, koji je uhapšen u martu prošle godine zbog navodnih ratnih zločina protiv civila u selu Dušević, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, a kome je izrečena mera kućnog pritvora, sud u Peći je oslobodo svih optužbi i danas mu je ukinut kućni pritvor.

"Drago mi je da smo nakom oslobađanja Bogdana Mitrovića, danas uspeli da dođemo do pravde i kada je Milorad Zajić u pitanju. Neosnovane optužbe kao što je bila optužnica protiv Mitrovića, Zajića i slične, nanose veliku štetu povratku i opstanku na Kosovu. Trudimo se i razgovaramo sa svima kako bi izbegli ovakvu nepravdu ali i kada dođe do ovakvih hapšenja porodicama i optuženima pružamo maksimalnu pomoć", dodao je Jevtić u saopštenju.

On je ukazao da hapšenje naših nevinih sunarodnika i povratnika nanosi ogromnu štetu izgradnji mira i poverenja na Kosovu.

"Očekujem, borićemo se, da i Zoran Đokić što pre bude ponovo sa svojom porodicom", rekao je Jevtić.

Dok je Zajić bio u pritvoru predstavnici Kancelarije za KiM Vlade Srbije kao i predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i saradnici Dalibora Jevtića su ga često posećivali i nosili mu pomoć.

Kosovo

strana 1 od 121 idi na stranu