Petak, 01.02.2019.

09:44

"Ono je bio visok stepen kulture u odnosu na ovo danas"

Nekadašnji glavni i odgovorni urednik i direktor "Politike" Dragan Hadži Antić, kaže za TV Prvu da novine ne čita i da u Srbiju ne dolazi zbog zdravlja.

Izvor: B92, Prva

Screenshot/TV Prva

Sebe smatra samolustrirajućim novinarom. U javnosti ga nije bilo od 5. oktobra 2000. Novine više ne čita jer, kako kaže, piše knjige. I tako nas u novom delu "Slučaj takozvane humoreske Vojko i Savle" vraća u vreme koje je prethodilo čuvenoj Osmoj sednici Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije.

Čime su "Večernje novosti" i "Politika" postavile minu na koju je nagazila Jugoslavija, kako su Memorandum Srpske akademije nauka i umetnosti i humoreska "Vojko i Savle" označile definitivan razlaz Slobodana Miloševića i Ivana Stambolića, Jutarnji program TV Prve pitao je Hadži Dragana Antića, publicistu, nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika i direktora "Politike", jednog od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, prijatelja Mirjane Marković, čoveka po nadimku Struja, koji kada ne živi u Beogradu rado boravi u Havani, na Tenerifima i u Bokokotorskom zalivu.

Na početku razgovora sa Jovanom i Srđanom rekao je da u Srbiji ne boravi često jer je "ovde jedna kontaminirana sredina" i da mu to "za zdravlje nije dobro".

Na pitanje zar je moguće da je danas kontamiranije nego u njegovo vreme, kaže: "Oni su, što se mene tiće, jedno sto puta mene prevazišli po tom pitanju. Ono je bio visok stepen kulture u odnosu na ovo danas."

Govorio je i o tome da mu je bilo normalno da jede pasulj sa Miloševićem, koji je od njega dobijao prvo izdanje "Politike" i da "ne možete da vodite 'Politiku', a da ne znate šta se dešava u državi." Govorio je i o Miloševićevoj porodici, supruzi Miri, sinu Marku i ćerki Mariji, a kako kaže, na Kubu je otišao zahvaljujući DOS-u, koji mu je tamo omogućio lagodan život.

Opširnije u VIDEO-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: