Nova vest
Rukomet 4

12.5.2024.

21:50

Rukometni savez će tražiti vajldkartu za učešće na Svetskom prvenstvu

Rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije poslaće u ponedeljak Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) zahtev za specijalnu pozivnicu za učešće na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Beta, RSS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Reč je o turniru koji će se 2025. godine održati u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo pošto su u revanšu baraža u Novom Sadu pobedili Španiju sa nedovoljnih 25:22. U prvoj utakmici 8. maja, u Španiji je domaća selekcija pobedila 32:28.

"Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najboljim selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za vajldkartu", navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.


Selektor reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu i da je ponosan na igrače, ali da žali zbog propuštene prilike.

"Velika pobeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale", naveo je on.

"S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji", dodao je selektor.

Kapiten Srbije golman Dejan Milosavljev rekao je da ekipi uvek malo nedostaje za uspeh.

"Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje", naveo je on.

Milosavljev je rekao i da veruje da će se ubrzo videti napredak srpskog rukometa na međunarodnoj sceni.

"Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već sutra poslati zahtev za vajldkartu jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu", dodao je Milosavljev.

Svetsko prvenstvo održava se od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu