Turska: Pokrećemo međunarodnu istragu o ubistvu Kašogija

Ankara -- Turska planira da pokrene međunarodnu istragu o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Izvor: RSE
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Kašogi, kritičar saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, počeo je da piše za "Vašington post" nakon preseljenja u SAD, a ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra.

Turska je ranije objavila da surađuje sa drugim zemljama u vezi sa ovim slučajem i optužila Saudijsku Arabiju da nije potpuno kooperativna u istrazi.

Čavušoglu je rekao da pojedine zapadne zemlje pokušavaju da zataškaju ubistvo Kašogija i dodao da je Turska obavila pripreme za pokretanje međunarodne istrage.

"Ići ćemo do kraja. Obavili smo pripreme za međunarondu istragu u narednim danima i poduzećemo neophodne korake", rekao je šef turske diplomatije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Uprkos zajedničkoj istrazi sa saudijskim dužnosnicima u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, konzulovoj rezidenciji i na nekoliko drugih lokacija, Kašogijevo telo nije pronađeno.

strana 1 od 390 idi na stranu