Nedelja, 23.12.2018.

10:17

Ljajić: Idem iz vlade ali ću se vratiti

Ministar trgovine Rasim Ljajić ikaže da ostaje pri odluci da se povuče iz vlade posle izbora ili rekonstrukcije, ali da bi "jednog dana mogao da se vrati".

Izvor: Beta

Ljajić: Idem iz vlade ali ću se vratiti
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je u intervujuu za Kurir rekao da je glavna zamerka njegovih protivnika u tome što je bio skoro u svim vladama posle 2000. godine.

"I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici", rekao je

On je rekao da nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o svojoj nedavnoj odluci da ne bude u budućoj vladi.

"Ne mislim da je to neka važna politička tema", izjavio je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi, da je hteo da podnese ostavku, svakako prvo razgovarao sa Vučićem i sa premijerkom Anom Brnabić "jer tako red nalaže".

Prema njegovim rečima, sa Vučićem uglavnom razgovara kako da privuku što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije turističkih potencijala Srbije.

On je rekao da njegovo neučestvovanje u izvršnoj vlasti "ne znači beg od politike".

Kako je rekao, "bio bi suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju baci pod noge".

"Boriću se koliko mogu protiv politike koje personalizuju Šešelj i Zukorlić, mada su te politike odavno poražene i od srpskog i od bošnjačkog naroda", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: