Vučić: Izlagao sam se ličnom i političkom riziku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Beograd vodio dijalog, jer je želeo kompromis.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

20:45

Vučić: Izlagao sam se ličnom i političkom riziku
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Naveo je da je bio na meti opšte kritike celokupne srpske javnosti, jer je predlagao ono što mu se, kaže, činilo da je svakom racionalnom čoveku jedino normalno i logično rešenje.

Za one koji su se protivili, kaže, uvek je imao odgovor - jeste li ovo želeli?

"To, da imate danas čuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta celog Kosova? Pa zato ćutite i danas se ne izjašnjavate. A bili ste protiv toga da Srbi imaju svoje teritorije i da Srbija ne izgubi sve", rekao je on.

Kako je dodao, izlagao se riziku, ličnom i političkom, govoreći koliko je potreban mir i kompromis.

Predsednik je poručio da je danas sasvim jasno da Albanci i njihovi sponzori ni jednog trenutka nisu želeli kompromis, kao i da iza svega što su radili stoje SAD, Velika Britanija, a po pitanju kosovske vosjke i Nemačka.

"Mi smo tom činjenicom razočarani, ali to za nas nije nikakva novost", podvukao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: