Umesto u zatvor – napasnik iz tramvaja ide na lečenje

Mihailo Isailović, koji je krajem oktobra uhapšen jer je u beogradskom tramvaju polno uznemiravao 15-godišnju devojčicu, proglašen je neuračunljivim.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

To je odlučeno nakon neuropsihijatrijskog veštačenja.

Zbog toga je Prvo osnovno tužilaštvo, umesto optužnog predloga, dostavilo sudu predlog da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi u trajanju od tri godine, kao i mera zabrane prilaska devojčici, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Aleksandra Ðenadić.

Neuropsihijatrijskim veštačenjem koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici veštaci su utvrdili da je on neuračunljiv i da nije svestan svojih postupaka.

Pošto je u Prvo osnovno tužilaštvo naknadno stigla još jedna krivična prijava protiv Isailovića (37) zbog polnog uznemiravanja punoletne ženske osobe, isti predlog za meru bezbednosti obaveznog lečenja i zabrane prilaska biće podnet i u ovom slučaju.

Na saslušanju u tužilaštvu Isailović se čudno ponašao i stalno izražavao "zahvalnost bogu", pa je naloženo veštačenje njegove uračunljivosti, a tada mu je određen i pritvor.

Prvi pomenuti incident u tramvaju zabeležen je kamerom, pa se snimak brzo pojavio na društvenim mrežama, nakon čega su reagovali policija i tužilaštvo i uhapsili Isailovića.

Na snimku se vidi kako on nasrće na devojčicu, a ona se brani.

strana 1 od 108 idi na stranu